WordsCraft – scriere creativă și dezvoltare personală

Ce este WordsCraft?

WordsCraft este locul în care copiii învață să comunice și să își exprime ideile, își exersează creativitatea, scriu povești, prind curaj și își dezvoltă încrederea în sine, se relaxează și se distrează împreună cu colegii. Copiii sunt stimulați și încurajați pentru a pătrunde în lumea fascinantă a ideilor și a cuvintelor și pentru a-și exprima ideile și împărtăși cu entuziasm propriile creații.

Copiii vor deprinde plăcerea lecturii și tehnica scrisului și vor intra pe tărâmul bogat al imaginației, într-un mod atrăgător, jucăuș, antrenant și distractiv. Vor călători alături de personaje, le vor înțelege emoțiile, dorințele, aspirațiile, temerile și alegerile.

În cadrul atelierelor interactive, WordsCraft, copiii vor învăța cum să construiască intriga, structura unei narațiuni, dialogurile și își vor da frâu liber imaginației pentru a scrie propria poveste.

Vor intra în propria lume în care se descoperă pe sine fără să se teamă, în care vor prinde curaj să se manifeste, vor fi curioși să afle mai mult, să îi înțeleagă pe ceilalți și își vor folosi imaginația pentru a ajunge pe tărâmuri neumblate. O lume a posibilităților și a expresiei de sine.

Cursul se va finaliza cu scrierea unei povești de 500 + de cuvinte.


Beneficiile WordsCraft

De ce să participe copilul tău la atelierele de scriere creativă „WordsCraft„?

☀ Scrie o poveste și se bucură de libertatea de a alege singur tema care este aproape de sufletul său. Subiectul ales este cu siguranță important pentru el, iar povestea sa este o ocazie de a explora o lume care îl ajută să se cunoască mai bine și să găsească răspunsuri la întrebări care îl preocupă.

☀ Învață să creeze personaje memorabile, pe care le cunoaște în profunzimea lor. Într-o mare măsură, personajele create de copii vorbesc despre ei, despre sensibilitățile, emoțiile, nevoile, dorințele, temerile și modul lor de a face față provocărilor.

Copilul tău evoluează împreună cu personajele sale, le înțelege și se înțelege pe sine mai bine, găsește soluții și se bucură de reușitele acestora, care devin și reușitele lui. Are ocazia să își depășească propriile temeri și să își împlinească alături de personaje dorințele, precum și să dobândească abilitățile necesare pentru a reuși. Abilități cu care rămâne în viața reală, în afara poveștii.

☀ Își dă frâu liber imaginației și își dezvoltă creativitatea, una dintre cele mai prețioase abilități necesare în viitor, ca adult, atât în crearea propriei vieți, a lumii în care trăiește, cât și pe piața muncii. Creativitatea este forma cea mai elevată a minții noastre, iar bucuria creației este una dintre cele mai mari pe care le poate experimenta orice ființă. Povestea pe care copilul o scrie pornește de la o foaie albă de hârtie, o lume a posibilităților, pe care imaginația poate crea orice își dorește copilul.

☀ Găsește soluții și rezolvări la problemele cu care se confruntă personajele și învăță să își depășească propriile limite. Va vedea posibilități acolo unde înainte erau blocaje, analizează situația din mai multe unghiuri, își îmbogățește perspectiva, iar gândirea sa devine mai flexibilă, mai adaptată la cerințe noi și mai productivă.

☀ Își dezvoltă spiritul de inițiativă; este încurajat să planifice, să organizeze și să ia decizii legate de evenimentele și acțiunile pe care le întreprind personajele. Are mai multă încredere în capacitățile sale de a acționa independent și de a-și susține punctul de vedere.

☀ Învață să recunoască emoțiile, să le numească, să le înțeleagă și să le exprime prin personajele sale. Cel mai important, învăță să le gestioneze el însuși, să le folosească în favoarea sa și își dezvoltă empatia și inteligența emoțională.

☀ Își dezvoltă percepția, învăță să observe mediul înconjurător și să fie atent la detalii. Cunoaște lumea prin intermediul simțurilor, văzului, auzului, mirosului, gustului și pipăitului. Lumea sa devine mai bogată, mai colorată și mai frumoasă! 😊

☀ Își îmbogățește vocabularul, descrie lumea pe care o explorează acum cu toate simțurile și este ajutat să își organizează gândurile și să argumenteze ideile. Se exprimă cu ușurință și are claritate și coerență în gândire.

☀ Se relaxează și se eliberează de stres cu ajutorul activităților creative care îl binedispun și care îl orientează cu blândețe către un sine mai înfloritor, mai perseverent și mai încrezător.

☀ Este ascultat, stimulat, încurajat și ajutat să ajungă la răspunsurile de care are atâta nevoie. De la un atelier la altul, povestea avansează și, după doar câteva luni, celebrează drumul parcurs și propria creația.

☀ WordsCraft este un program atât de formare a competențelor de lectură, cât și de dezvoltare personală, iar copilul tău capătă un mindset de învingător, orientat spre succes, armonie și prosperitate.


Metoda

În fiecare întâlnire vor avea loc activități practice – exerciții de scriere creativă, activități de dezvoltare a imaginației, scriere de grup, scriere individuală – se va citi și studia un text care ilustrează tehnica urmărită și se va discuta pe marginea lui. Cursul va include și activități suplimentare în afara sesiunilor, lecturarea unui text recomandat, observarea și interpretarea unor situații din viața cotidiană, exerciții de scriere.


Desfășurare curs

  • Luna 1: Introducere în arta povestirii; stimularea creativității; construirea personajelor – trăsăturile fizice și de personalitate, motivațiile acestuia; găsirea vocii proprii și a genului preferat
  • Luna 2: Construirea narațiunii; secretele unei povești captivante; crearea unui început care atrage cititorul; crearea dialogurilor; dezvoltarea intrigii;
  • Luna 3: Construirea unui final memorabil; puterea cuvintelor & elemente de stil;
  • Luna 4: Propria poveste este gata să întâlnească cititorul – editare, revizuire, momentul pentru a păstra ce este esențial, personajele înfloresc, povestea se transformă într-o lucrare captivantă pentru cititori

Înscriere și detalii curs

  • Atelierele se adresează copiilor cu vârste între 8-16 ani, sunt interactive și se desfășoară online pe platforma ZOOM. Grupele vor fi formate pe categorii de vârstă.
  • Programul are o desfășurare de 4 luni și întâlnirile vor avea o durată de 1h30’ / o dată pe săptămână (în timpul săptămânii sau curs de weekend).
  • Pentru a asigura un mediu propice de învățare și pentru a permite stimularea fiecărui copil, grupele sunt formate dintr-un număr restrâns de copii (3- 6 copii).

Preț curs (grupe de 2-6 copii) – 290 lei – 4 ateliere de 1h20′, înscriere continuă

Preț sesiuni individuale – 540 lei/ 4 ateliere de 1h

Noi grupe din 1 februarie 2023! Pentru informații suplimentare, vă rog sunați la nr. de telefon 0721 368480 sau trimiteți e-mail la adresa alina.mocovan@gmail.com.


Înscrie-te la WordsCraft

Despre mine

Am deprins plăcerea lecturii în copilăria timpurie. Prima carte a fost Gavroche și Cosette de Victor Hugo, o ediție pentru copii. Am suferit alături de Cosette și am avut idealuri înalte împreună cu Gavroche. Deși voiam să mă fac medic, în liceu, la orele de chimie, citeam Anna Karenina pe sub bancă, așa că în clasa a X-a, m-am transferat la secția de filologie-istorie. După mulți ani, am revenit la visul de a deveni medic, dar într-o altă formă, de doctor al sufletului!

Sunt absolventă de psihologie și filologie, iubesc limbile străine și un loc aparte în sufletul meu îl ocupă limba portugheză. Am comunicat și creat povești pentru multe branduri românești și internaționale, precum Henkel – Persil, EADS – Eurocopter, Allview, Magnolia Spa, Vivre (Home&Deco), Mercury Research, Teatrul de Artă București, Academia Micilor Developeri, Coffee 2 Go, dar mai ales mi-am creat propria poveste.

Scrierea are un loc special în sufletul meu, aceasta având și un rol terapeutic. Prin aceste ateliere, împărtășesc pasiunea pentru scris și lectură și pentru dezvoltarea potențialului creativ al celor mici.

Prin programele pe care le susțin, ajut copiii și tinerii să creadă în ei și să-și dea voie să viseze. Sunt atentă la nevoile, ritmul și sensibilitățile lor, la ceea ce îi face fericiți și îi ajută să crească. Am ales să comunic cu ei prin intermediul poveștilor și metaforelor, jocului și imaginației, încrederii și acceptării. Îmbin în lucrul cu copiii și adolescenții metode creative de învățare cu tehnici psihologice pentru dezvoltarea potențialului lor și pentru a-i ajuta să devină adulți împliniți.


Ce spun copiii despre WordsCraft

„M-am distrat în timp ce scriam povestea. Pe parcurs, aceasta a evoluat foarte mult. Agrippina m-a învățat să lupt pentru visele mele și să nu mă dau bătută. Am pus pe hârtie sentimentele și emoțiile mele cu ajutorul personajelor de care o să-mi fie tare dor. Povestea pe care am scris-o m-a inspirat și mi-a stimulat creativitatea.” Lena (12 ani)

„Îmi place mult povestea mea, la curs am râs și m-am simțit bine. Am învățat lucruri noi, spre exemplu, că pot să dau culoare si miros unor cuvinte precum tăcere sau vânt.” David (9 ani)

La curs am învățat să fac compuneri mult mai frumoase, înainte eram stresată când aveam de făcut pentru școală. Acum sunt fericită și îmi place să îmi exprim părerile. De asemenea, mi-au plăcut mult și ideile și personajele colegilor.” Alice (10 ani)

„Eu eram mai mult pasionată de matematică și, înainte de acest curs, nu credeam că voi scrie atât și că îmi va și plăcea.” Cătălina (12 ani)

Atelierele de scriere creativă mă relaxează foarte mult. Îmi place că scriu o poveste despre pasiunea mea și că învăț să mă exprim frumos.” (Vlad, 10 ani)

„Mi-a plăcut la acest curs că m-a inspirat, m-a ajutat să creez povești și am învățat mai multe cuvinte!” Miruna (9 ani)

„Mi-a plăcut că la acest curs am învățat să scriu mai colorat, îmi liniștește mintea, dar cel mai mult și cel mai mult, mi-a plăcut de doamna mea, pentru că râde cu noi, nu ne ceartă și vorbește frumos. O iubesc!” Alexandra (10 ani)

„Am învățat la acest curs cum să scriu o poveste și mi-a venit ideea ca împreună cu mama mea să scriem o carte. Mi-a plăcut că am învățat să fac poveștile mai amuzante și să fiu mai creativă” Emma (9 ani)

Ce spun părinții despre WordsCraft

Cursul de scriere a ajutat-o pe Amalia să-și organizeze ideile principale, să caracterizeze personajele, să ordoneze mai bine ideile și să aibă cursivitate în scris. Desfășurarea interactivă a cursului a fost foarte utilă, iar exprimarea sentimentelor prin jocuri creative a ajutat-o în tot acest demers. Imaginația copiilor a fost stimulată și au creat singuri o poveste care s-a derulat așa cum au simțit ei. Sunt foarte mulțumită” Simona Adela, mama Amaliei (10 ani) 

“A fost o experiență extraordinară. Mulțumim“ Diana, mama lui Alice (9 ani)

Sunt bucuroasă că Ianis a evoluat frumos cu ajutorul dumneavoastră, se vede acest lucru și în rezultatele școlare, își face singur toate compunerile, le face bine, eu doar trebuie să mai corectez puțin greșelile de ortografie.” Daniela, mama lui Ianis (9 ani )

„Ana a primit foarte multe aprecieri la școală, ați încurajat-o mult să scrie compuneri.” – Anca, mana Anei (10 ani) – „Ana a fost desemnată responsabililă de creativitate în clasă.” – tatăl Anei

„Am observat progresul Alexandrei la temele de la școală. O laud tot timpul, mi se pare un miracol că și-a dat drumul la scris” – Olga, mama Alexandrei (9 ani)

„Cătălina este foarte încântată de acest curs și dorește să continue pe perioadă îndelungată”, Carmen, mama Cătălinei (12 ani)

„Mulțumim frumos pentru orele de scriere! Au ajutat-o foarte mult pe Emma să își dea frâu liber ideilor, iar eu sunt foarte mulțumită cu alegerea acestui curs. Îl voi recomanda cu drag.” – Raluca, mama Emmei (9 ani)

„Vreau să vă mulțumesc foarte mult pentru tot ce faceți pentru Ilinca. Îl plac tare mult atelierele și vorbește mereu de activitățile pe care le faceți” – Anca, mama Ilincăi (9 ani)


%d blogeri au apreciat: